Jag är frilansande visuell designer och art director.
Bland annat gör jag:

  • designstrategi
  • företagsidentiteter
  • logotyper
  • visuella identiteter för produkter och tjänster
  • förpackningsdesign
  • webbdesign
  • scen- och utställningsdesign

Arbetsområdet är brett med kunder allt mellan läkemedelsföretag och vinproducenter. Ett stort antal kunder är inom musik- och underhållningsindustrin.

Jag älskar visuell design och tror på dess kraft att förändra, göra skillnad och engagera. Mitt rättesnöre är; trovärdighet, glädje och starka uttryck. Oavsett om jag kommunicerar produkter, tjänster eller upplevelser är det mitt mål att göra dessa värden så levande som möjligt för mottagaren. Sedan drivs själva arbetet av passion, prestigelöshet och en vilja att prata klarspråk som gör komplexa samband enkla att begripa.

Arbetsgången anpassas beroende på uppdraget men generellt arbetar jag enligt en följande modell:

1. Uppstartsmöte. Vi möts och pratar om mål och syfte.

2. Workshop. Tillsammans analyserar och definierar vi målgrupper, positionering, målsättningar och tonalitet.

3. Designstrategi. Framtagning av de verktyg som ska leda till enhetlighet och för att se till att de värden man vill uppnå följs i alla delar och kommunikation.

4. Kreativt arbete. Med strategin som grund så skapar jag de delar som är aktuella för projektet. Presentation av skisser fram till godkänd design.

5. Leverans. Här blir alla skisser och analyser vacker verklighet.

Mitt kontor är på A house, vilket är ett medlemshus för kreatörer inom mat, mode, musik och media. Lokalerna är  i gamla arkitekturskolans brutalikoniska betongbyggnad på Östermalmsgatan i Stockholm. Mitt kontaktnät är brett och beprövat.

Jag är utbildad på Berghs School of Communacation och har arbetat på byrå, inhouse och som frilans. Jag har blivit prisad i nationella och internationella designtävlingar. Kalmar är min hemstad och trots 34 år i Stockholm är Kalmar FF mitt lag, i motgång och medgång (eh, ok, inte så ofta).

Kontakta mig gärna på 070-340 50 40
eller karl-magnus@boske. com!